keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Antwerpenin arkea

Viime päivät ovat menneet hurjaa vauhtia, vaikka tuntuu, että mitään ei ole tullut tehtyä. Tuntuu siltä, että kaiken alkuhössötyksen jälkeen arki on alkanut rullata.

Alkuviikolle on kuitenkin mahtunut kaikenmoista.

Kämppikset menee ja kämppikset tulee. Ranskalainen, nigerialainen ja filippiiniläinen ottivat ja lähtivät paremmille apajille. Jotta talo ei olisi pelkästään eurooppalaisedustuksessa, paikalle saapui eilen kiinalainen tyttö. Vuokranantajan mukaan lähipäivinä on taloon tulossa myös puolalaisvahvistus.

Patjaoperaatio puolestaan sai jatko-osan, kun viime lauantaina käytiin ostamassa ilmapatja vieraskäyttöön. Puhallettiin patja täyteen ja oltiin iloisia, kunnes noin puolen tunnin jälkeen huomattiin, että patja makasi elottomana lattialla.

Rikkinäinen patja toimitettiin raivon kera maanantaina takaisin liikkeeseen ja saatiin tilalle uusi. Tuolla se nyt töröttää ja tyhjenee vähän hitaammin kuin edeltäjänsä.

Maanantai-iltana keittiössämme jatkui teemaillallisten sarja. Ranskalainen Sandra tuli ja täräytti ranskalaiset sapuskat pöytään: alkuruuaksi porkkanaa dipattuna kermaviiliin tms, pääruokana punaviiniin tehty lihakeitto. Jälkiruuaksi kermaviiliä maisteltiin sokerin kanssa.

Suomalaisen illallisen paineet sen kuin lisääntyvät.

Kuukauden etsityin tuote: kermaviili/rahka/ranskankerma tai mikä onkaan.

Emäntä työssään.

Keittopäivä.

Yhtenä viimeisten päivien teemana on ollut myös älytön säätäminen matkasuunnitelmien kera. Tänä lauantaina lähdetään pohjoisen Venetsiaksikin kehaistuun Bryggeen. Parin viikon päästä suuntaamme niin ikään pohjoisen Venetsiaksi kehaistuun Amsterdamiin muutamaksi päiväksi.

Nyt kuitenkin ruuanlaittoon, siivoamaan ja asioita hoitamaan kaupungille. Tätä on kai arki.

6 kommenttia:

  1. Oulukin on pohjoisen Venetsia, tänne siis!

    VastaaPoista
  2. Brugge! Käänsin viime syksynä harjoittelussa yhden matkajutun, jossa yksi mainituista kaupungeista oli Brugge! Mulle tuli silloin sellainen olo, että vitsi haluan tonne. :D

    VastaaPoista
  3. Kuljetaaks Oulussa kanooteilla? Jos näin on, ni sinne on riennettävä oitis, jahka täältä kerkeän!

    Miia: Joo käytiin eilen kattoo leffa nimeltä In Bruges, joka on siellä kuvattu, ja hienolta näytti kyllä maisemat! Mesta on Unescon maailmanperintökohde ja vimosen päälle keskiaikanen. Eli varmaan hullu turistipyydys... Mut sinne riennämme lauantaina, lähe mukaan!

    VastaaPoista
  4. Öö mikä tää ranskalaisten kermaviilijuttu on...mun tuntemat ranskikset tarjos kyl vähän erilaisia alku- ja jälkiruokia :)

    Sitku meette Amsterdamiin, ni ÄLKÄÄ pyörikö keskustassa koko aikaa. Siel ei oo juuri mitään muuta kuin coffee shoppeja ja pilvessä olevia turisteja. Toki ne kannattaa nähdä kerran, samoin kuin Punaisten lyhtyjen alue, mutta jos ootte muutamankin päivän niin suosittelen esimerkiksi Jordaania, sellasta kivaa aluetta muutaman kilsan päässä keskustasta! Ja siellä erityisesti Japanese Pancake World -ravintolaa! (On just nimensä mukainen mesta, hyvää on!)

    VastaaPoista
  5. Ooorgh! Kiitos neuvoista! Nii joo, sähän siel just kävit pyörimäs!

    Pitää iskee toi nimi muistiin. Noin kolme päivää siel henk.koht. aion kuluttaa, joten ehkä siin ois aikaa käydä muuallaki vähä kyttäämäs. Voit kertoo esim. Facebookissa jos sul on lisää jotain vinkkejä, mitä kannattaa tai ei kannata tehdä.

    VastaaPoista
  6. Amsterdam on hieno paikka. Löysin sieltä myös kiinalaisen karaoken. "Mene ihmeessä."

    VastaaPoista