perjantai 17. syyskuuta 2010

Kippis ja kulaus - koulu alkoi

"Huomenta Belgia!"'

Tänään se alkoi. Nimittäin se "oikea opiskelu". Tervetuliaispäivä ei ollu tyypillinen suomalaisen koulumaailman harmauteen tottuneelle: koulun piha oli muuttunut ulkoilmadiskoa muistuttavaksi alueeksi, jolla dj soitti kunnon nuorisojytää ja paikallinen opiskelijajärjestö tarjoili skumppaa heti aamutuimaan.

Sinnehän mekin tietenkin ryysättiin oitis kuohuviiniä siemailemaan ja pikkusuolaisia maistelemaan. Osa väestä kärsi vielä vähän eilisestä opiskelijaillasta.


Alkuinnostuksen jälkeen siirryttiinkin sitten hieman tutumpiin tunnelmiin, eli pitkästymään perinteiseen lukuvuoden aloitusinfoon. Luentosalin edessä kävi tervehdyksensä heittämässä henkilö jos toinenkin ja taas tuli säkeittäin esitettä, mainosta ja avainnauhaa toisen perään. Näistä voi kohta koota näyttelyn.

Meitä Erasmus-vaihtareita huoltava järjestö ESN kävi esittelemässä omia rientojaan, joita näyttää riittävän syksyn ajalle ihan mukavasti. Ilmeisesti tässä kaupungissa ei ole päivää, jolloin jossain ei olisi tarjolla bileitä.

Viimeisenä mutta vähäisimpänä meitä opasti paikallinen konstaapeli, joka heitti tiukat faktat tiskiin: kaupungissa ei ole sallittua esiintyä päihtyneenä, metelöidä öiseen aikaan, virtsata kadulle eikä vandalisoida kaupungin omaisuutta. Nämä tiedothan tulivat täysin yllättäen ja pyytämättä.

Todettiinkin, että vähän liian myöhään taisi tulla tämä tietoisku - kaikkia sääntöjä on jo rikottu ainakin jollain tavalla.

Selvitin myös syksyn opinnot ja aika mukavalta näyttää. Päätin joutessani jättää pari kurssia käymättä, minkä ansiosta viikon lukujärjestys vaikuttaa jokseenkin siedettävältä.

Uusista luokkatovereista tuli tutustuttua ainakin Hollannin poikiin ja ranskalaiseen tyttöön. Muuten uudet naamat jäivät vielä aika etäisiksi, koska jotenkin sosiaalisuuskiintiö tuntui hetkellisesti olevan melko täynnä, ja niinpä päätin painua kotiin olemaan hiljaa.

Maanantaina sitten uudella innolla väijymään, että minkälaista porukkaa siellä oikeasti onkaan.

Tiskijukka heittää settiä nuorisolle.

Siel oli skumppatarjoilu. (Kuvat pöllitty Tanjalta. Häpee.)

1 kommentti:

  1. Siitokset nimeni mainitsemisesta. Lähteet näkyviin!

    Ja tota skumppaa sit seuraaviin rientoihin :)

    VastaaPoista