tiistai 14. syyskuuta 2010

Mikä hygieniapassi?

Belgia ei ole oikea maa pöpökammoiselle.

Vajaan kolmen viikon aikana olen tehnyt myös sellaisen huomion, että täällä hygienia ei ole ihan samalla tasolla kuin Suomessa.

Liekö Suomi sitten ylihysteerinen pöpökammoyhteiskunta, mutta täällä ei ole niin justiinsa.

Esimerkiksi jokaisen kulman vallannut Panos myy patonkeja, joihin voi valita mieleisensä täytteet. Myyjät täyttävät iloisesti patongit paljain käsin ilman turhia pihtejä tai kumihanskoja ja usein vielä rahastavat perään. Samaa näkee suurimmassa osassa ruokapaikoista: parhaat työvälineet ovat omat kädet.

Vessan puolella ei olla myöskään lähdetty pröystäilemään. Ainakin opiskelija-asuntojen wc:n varustukseen kuuluu harvoin lavuaari. Meillä vessasta juostaan omaan huoneeseen pesemään kädet omassa lavuaarissa.

Huussissa voi asioida pari ihmistä samaan aikaan, kun toiset ovat suihkussa.

Kuten monissa maissa on tapana, myös täällä yleiset vessat ovat vallanneet rahastajamammat, jotka kynivät wc-käynnistä yleensä 30-50 senttiä.

Ilman rahastajamammoja olevilta yleishuusseilta onkin turha odottaa siisteyttä saati käsisaippuaa. Moni baari lienee säästänyt saippuaan kuluvan rahan, jotta oluttuopin saisi vähän halvemmalla.

Tän vahdin ohi ei oo asiaa ilman hynää.

Yhden lavuaarin ratkaisu pitää turhat likaiset tiskit pois altaasta.

Itseäni tämä suomalaiseen makuun jopa likainen meininki ei ole paljon haitannut. Ainakaan toistaiseks ei oo tarvinnut pahemmin vessassa juosta epäpuhtauden takia. Kop kop.

2 kommenttia:

  1. Siis mä oon kans niin kiuhunu noitten rahastajamummojen takia! Olishan se ehkä ok, jos ne siivois vessan tai huolehtis, et olis paperia tai saippuaa! (Sit voisin ehkä jo 30 senttiä mummolle livauttaa.)

    Mut ei! Ne on vaan päättäny partioida siinä kulmakuntien ainoan helpotushuoneen edessä tiukan näkösinä, ihan ku ois synti, et on vessahätä, ja ilman aneita tähän vessaan ei ole tulemista!

    Noniin. Sun blogi taas provosoi avautumiseen. :D

    Just for the record, mulla ei periaatteessa oo mitään mummoja vastaan. :D

    VastaaPoista
  2. Hahahha! Hienoa, että blogini herättää sussa halun avautua! :D

    Joo, onhan noi kyl rasittavia, ja etenkin kun pitää olla aina varmuuden vuoks käteistä mukana, kun ei oikeen voi Electroniakaan höylätä näillä mammoilla.

    Mut toisaalta hyvässä kunnossa on ollu kaikki huussit, joissa mammat päivystäny, et ei ongelmaa!

    VastaaPoista