torstai 2. syyskuuta 2010

Pyykkipäivä

Viikko takana Belgiaa ja se tarkoittaa sitä, että puhtaat vaatteet alkaa olla lopussa (kiitos mm. matkatovereideni kohelluksen). Tänään päätin siis suunnata iltapuhteeksi pesulaan.

Kämppikseni, unkarilainen Renata tuskaili samaa, joten päätettiin lyödä kirjaimellisesti hynttyyt yhteen ja lähettiin aivan kotikatumme kulmassa olevaan itsepalvelupesulaan sekoilemaan.

Aiemmin en ole moisessa vieraillut, vaan lähinnä nähnyt vaan jenkkileffoissa, kuinka ihmiset käy pesemässä vaatteitaan. Kaikessa arkisuudessaan kokemus oli hauska.

Belgialaiseen tyyliin mikään ei koskaan voi olla liian yksinkertaista, vaan pesukoneeseen kävi ainoastaan 50 sentin kolikot, vaikka oltiin varustauduttu useiden yhden ja kahden euron kolikoiden kera. Siinä sit juoksin kulmakaupoissa vaihtamassa rahaa, että saadaan rumpu pyörimään.

Kone lupasi, että pesu kestää vain 29 minuuttia, joten päätettiin istuskella koneen vieressä odottamassa pesun valmistumista. Alkuun luvattu puolen tunnin pesuaika venyi kuitenkin jatkuvasti, kun numeronäytölle lävähti silloin tällöin kymmenisen minuuttia lisää.

Kuivauksineen koko reissu meni puoleentoista tuntiin, mutta toisaalta eipä tälle illalle muuta tähdellistä ollut. Ja läksyt voi aina odottaa. Paikalle osui myös italialainen vaihtari, jonka kanssa läpistiin pitkät pätkät. Nyt on sitten puhdasta kaapissa.

Ilta huipentui yhteisruokailuun keittiössä, jossa tunsin itseni lähes veteraaniksi, kun suomalainen armeija sattui puheeksi. Unkarilaiset pitivät Suomea ihmeen konservatiivisena maana, kun jokaisella miehellä on Suomessa asevelvollisuus. Vähän loppui sanavarasto puolin ja toisin, kun käytiin läpi ensin Suomen ja Unkarin perinneruokia ja sen jälkeen armeijasanastoa, josta seurasi vielä jonkinlainen poliittisten kuvioiden pohtiminen.

Lopputuloksena oli se, että sekä Unkarin että Suomen poliitikoissa on samoja piirteitä: kaikki ne valehtelee.

Loppukaneettina kerrottakoon vielä se, että vuokranantaja kävi tänään ilmaamassa pattereiden putket ja huoneen toinen patteri lämpenee nyt! Kohta ei ehkä tarvitse enää villasukkia.

Toinen patteri ei tokikaan toimi, mutta tilanne kuulemma korjataan lähipäivinä. Tai täkäläiseen tapaan lähiviikkoina.


Meidän pesulassa kaikki maksaa 50 senttiä.
Pesun hintakin oli näppärästi 7 x 50 senttiä.

Pistettiin elämä risaseks ja hommat isoiks ja otettiin 12 kilon kone käyttöön.

Odottavan aika on pesulassa arvaamaton.

2 kommenttia:

  1. onko "tokikaan" ees sana?

    ryhdistäydy. ei lähetä perseilemään heti!

    terveisin:

    Rämön Ville/Ville Rämö

    VastaaPoista
  2. Hyvä V. Rämö,

    kiitos palautteestasi! Se oli osuva huomio, sillä en todellakaan tiedä, onko "tokikaan" oikea suomen kielen sana.

    Yritän olla tarkempi ensi kerralla!

    Yst. terv.
    Anssi

    VastaaPoista