tiistai 21. syyskuuta 2010

Patjan surullinen tarina

Eräänä päivänä kämppis valitti omasta patjastaan vuokranantajalle. Vuokranantaja toimitti hänelle uuden patjan ja vanha siirrettiin käytävään odottamaan päivää seuraavaa.

Silloin päätettiin, että hieman kovajousisesta patjasta on kaikesta huolimatta hyvin vieraspatjaksi, ja patja siirrettiin mun huoneeseen palvelemaan talon asukkaiden mahdollisia vieraita kutakin vuorollaan.

Tänään sitten vuokranantaja ryysäsi sisään ja sanoi, että nyt se lähti. Huomenaamulla roskisauto tulee keräämään kaikki vuoden aikana nurkkiin kerääntyneet jäänteet ja kaikki pitää nyt heittää kadulle.

Yritettiin ehdottaa, että voidaanko patja pitää, mutta muija pysyi tiukkana: patja lähtee tai me maksetaan siitä. Suuri roskapäivä on vain kerran vuodessa ja muuten sen kuljettaminen tulee kalliiksi.

Kaikkia kiukutti hyvänä leffankatselualustana toimineen patjan kohtalo ja iltapäivän puntaroituamme illalla tehtiin keittiössä uusi sotasuunnitelma: haetaan patja takaisin ja piilotetaan se.

Yhdeltä istumalta juostiin portaat alas ja kadulle: tyhjä. Joku oli pöllinyt patjamme. Kello lähenteli iltakymmentä, mutta päätettiin raivopäissämme lähteä etsimään patjaa.

Sohvaa, tuolia, telkkaria, ostoskärryä...

Kaikkea ihmisillä näyttää olevan nurkissaan...

... mutta ei jälkeäkään patjasta.

Liikkeellä oli paljon muitakin dyykkareita. Parhaat tavarat kelpasivat uusiokäyttöön passelisti. Paras vaihtoehto, joka löydettiin, oli nahkasohvan istuintyynyt, mutta ei niistä patjaksi ole.

Apeina palattiin kotiin suuren tappion kärsineenä. Torstaina järjestetään muistotilaisuus hyvin palvelleelle patjalle. Tervetuloa ottamaan osaa.

1 kommentti: