keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Roskapuhetta

Eräs suurimmista arkipäivän päänvaivoista täällä on ollut jätekulttuuri ja kierrättäminen. Vaikuttaa vähän siltä, että kukaan ei tiedä, mitä roskia mihinkin pussiin laitetaan.

Meidän keittiön roskikset näyttävät tältä:

Todennäköisyys oikeaan osumiseen on 50 prosenttia.

Valkoinen ja sininen pussi. Värit tarkoittavat sitä, että siniseen heitetään kaikki muovipullot, metallipurkit sekä pakkauspahvit (?). Kaikki loput tungetaan surutta valkoiseen, jossa lukeekin kuvaavasti Rest.

Täydet roskapussit viedään alakerran varastohuoneeseen tuomaan kotoisaa tuoksua eteiseen. Joka maanantai vuokranantaja tulee illalla ja viskaisee täydet pussit kadulle odottamaan tiistaisin tulevaa roska-autoa. Maanantai-iltaisin näillä kulmilla jalkakäytävät näyttävät melko pirtsakoilta, kun jokainen talous on raahannut viikon aarteensa kaikkien näkyville.

Tyylinäyte erään kerrostalon oven edestä.

Pakkaa sekoittaa se, että joillain julkisilla paikoilla esiintyy myös keltaista ja vihreää roskapussia, jotka ovat ilmeisesti paperille ja biojätteelle. Vaihtareiden keskuudessa kulkee myös urbaanilegenda, että väärään roskikseen laittamisesta sakotetaan ankarasti.

Kysyin vuokraemännältä, että mihin tyhjät lasipurkit ja -pullot on tarkoitus heittää, johon hän vastasi, että no tietysti valkoiseen, eli restiin. Toisaalta lasinkeräyksiä näkee katujen kulmissa, joten ei lienee ainakaan väärin ole sinnekään pulloja viedä.

Jotta vaihtoehtoja olisi jokaiseen makuun, pullot saa myös halutessaan palauttaa kauppaan. Ilmeisesti niistä ei saa mitään panttia, mutta jos pullosäkkien kantaminen selkä vääränä keskustan markettiin kiinnostaa, niin mikä ettei!

Että tällasta tänään.

2 kommenttia:

  1. Värisokeiden syrjintä :DDDD Isse löin pokkana voirasian sisältöineen päivineen valkoseen säkkiin.

    VastaaPoista
  2. Hei skini pitsh!
    Voisitko kertoilla taas jotakin hienoa luksuselämästäsi siellä pelkiassa. Olen tänäänkin valehtelematta käynyt tunnin välein täällä katsomassa, ja mikä on tulos? Ei mitään uutta! Kohta menetät yhden lukijan, jos ei tyyli muutu. Erityisesti odotan postausta vohveleista. Paljon kuvia, kiitos!

    Terveisin, "ystäväsi" "Josikselta"

    VastaaPoista