keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Merimieskirkossa

"Mä en sit rupee mitään uskonnon tyrkytystä siel kuuntelee", sanoin hetkeä ennen kuin astuttiin sisään Suomen Merimieskirkon kahvilaan.

Päätettiin lähteä nimittäin eilen suomalaisseurueen kanssa katsastamaan merimieskirkon tilat, koska oltiin kuultu, että lafkasta saa suomalaisia elintarvikkeita ja on mahdollisuus käyttää saunaa ym.

Ja kaikkea sitähän kahvilassa oli tarjolla: mm. Fazerin suklaata, ruisleipää, puurohiutaleita, lonkeroa, siideriä sekä kotitekoista ruokaa halutessaan. Kahvilan pöydällä makasi eilinen Hesari ja seinää koristi Pohjanmaan vaakuna. Kahvin kanssa tarjottiin kotitekoista raparperipiirakkaa.

Vapaaehtoistyössä oleva nuori nainen kertoili meille ystävällisesti paikan toiminnasta ja kyseli, mistä päin ollaan ja mitä täällä tehdään. Ja täytynee myöntää: ainakaan kahvilan puolella ei ollut seinällä yhtään Jeesuksen kuvaa, eikä mikään viitannut millään tavalla uskontoon.

Reissun tarkoitus saavutettiin: ideana oli lähinnä tsekata paikka sitä silmällä pitäen, että mahdollisesti myöhemmin voitaisiin tuoda ulkomaalaisia kavereita testaamaan saunaa ja maistelemaan suomalaista ruokaa.

Mukaan lähti seuraavat eväät, jotka pistin kämppiksille heti maisteltaviksi. Kohteliaisuuspäissään väittivät tykkäävänsä kaikista.

Ei ollu halpaa lystiä. Tälle setille hintaa kertyi reilut 7 euroa.

Hetki ennen sisäänastumista.

Kaljaa, lonkeroa siideriä, mustikkakeittoa, lenkkimakkaraa...

Koko kesän jatkunut kaurapuuroputki sai ansaitsemansa jatkon.

Tulihan tämäkin paikka nyt sit tsekattua. En usko, että ihan heti tulee comebackia tehtyä, mutta hyvä tietää, että tällainenkin mahdollisuus on olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti