maanantai 6. syyskuuta 2010

Meit on moneen junaan

Tämä kaupunki on maailma pienoiskoossa. Meidän kansainvälisen porukan lisäksi täällä asuu ihan pysyvästi 162 eri kansalaisuutta. Ja mitä niitä maailman maita oli yhteensä, 194?

Tutustuttiin tänään Antwerpenin ns. maahanmuuttaja-alueeseen, jolta löytyi mm. kadullinen kiinalaisia kauppoja ja ravintoloita, eli Chinatown, kadullinen marokkolaisia ravintoloita ja kauppoja sekä kortteleittain turkkilaisia marketteja.

Turkkilaiset ovat täällä vähän Helsinkiä isommassa kaupungissa aika näkyvä vähemmistö, koska heitä on sellaiset 10 000 henkeä. Tänään opittiinkin sitten kaikenmoista islaminuskosta. Päällimmäisenä jäi mieleen, että säännöt ovat tiukat, mutta toisaalta lähes mitä tahansa voi tehdä, kunhan vain pyytää Allahilta anteeksi ja rukoilee vähän enemmän.

Kierros oli kuitenkin mielenkiintoinen. Niillä kulmilla tuli jos jonkinlaista viheltäjää vastaan ja tuli ehkä vähän sellainen tunne, että etenkin ilta-aikaan on kiva pysytellä täällä länsimaisen keskustan tuntumilla.

Tutustuttiin myös paikalliseen moskeijaan:

Katseet kohti Mekkaa.

Siel on se Mekka, jos tarkasti katsotte. Opas oli ku judoharkoista karannut.

Rukousnauhat tarjoavat oivaa muistijumppaa.
Helmiä laskiessa muistellaan Allahin eri nimityksiä Koraanissa.

Koraanikoulussa vitsi lensi.

Toinen aika mielenkiintoinen vähemmistö täällä on juutalaiset. Kaduilla näkee erittäin usein mustaan, pitkään takkiin pukeutuneita, silinterihattupäisiä ja parrakkaita miehiä sekä heidän hyvin konservatiivisella tavalla puettuja perheitään.

Osa salkkua kantavista juutalaisista on rikkaita timanttikauppiaita, mutta suurin osa kuulemma hyvinkin köyhää ja hyvin uskonnollista väkeä. Oppaan mukaan he käyvät niin vähän töissä kuin mahdollista, että uskon asioille jäisi enemmän aikaa.

Lapset ovat pukeutuneet polvihousuihin ja pojilla on ohimoilla kiharretut kutrit. Juutalaisten tapojen mukaan ohimoilla kasvavaa hiusta ei saa ajaa pois, ja suurin osa ei leikkaa sitä edes saksilla. Ilmeisesti äidit kihartavat aamuisin poikien kiehkurat, koska ei kai jokaisella muuten voisi olla identtiset kiharat?

Olen jo useamman päivän yrittänyt salakuvata juutalaisperheitä, mutta paparazzaus on epäonnistunut. Tässä netistä etsitty tyylinäyte juutalaislapsien tukkamuodista:


Ja tässä tähänastisista otoksista onnistunein:

Siel hyö töröttäät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti