tiistai 14. joulukuuta 2010

Molli Malones


Tuskin oli torstai-illan pikkujouluista selvitty, kun perjantai-iltapäivästä toteutettiin suomalaisporukalla pitkään mietinnässä ollut ristiretki ystävämme Sofien kotikaupunkin Moliin.

Vajaan tunnin junamatkalla nähtiin monia maaseudun ihmeitä: oikeita hevosia, lehmiä, lampaita, koiria ja kanoja. Noin 25% matkaseurueesta tunnisti lampaan koirasta ja hevoseksi luuli lehmää vajaat 50 %. Kanojen tuntemus taisi olla ainut asia, mikä meni nappiin.

Noin 30 000 asukkaan pienehkö Mol tarjosi kotoisan tunnelman ja pääsyn aitoon belgialaiseen kotiin.

Ensin ohjelmistossa oli kuitenkin kaupunkikierros Molin Hyvinkäätä muistuttavassa keskustassa. Myös mm. viemäriä muistuttava kaupungin joki tuli nähtyä ja laulettua Like a bridge over troubled water joen solinassa.

Sofie johdatti joukkoja läpi sateisen Molin.

Kirkkoo ja kaupungintaloa muistaakseni.

Paikkakunnalla tunnettiin myös tällainen hienous!

Kreisishoppaukselta ei luonnollisestikaan säästytty. Paikallinen Wibra-tarjoustalo
heitti niin oivat tarjoukset kehiin, että rahanmenoa ei voinut estää.

Sumpit suklaineen tarjos paikallinen kaffela. Kyllä oli tunnelmaa!

Varsinainen h-hetki koettiin, kun sitten siirryttiin autokyydityksellä Sofien kotiin hänen vanhempiensa kestittäviksi. Outo tunne oli istua henkilöautossa, sellaista huvia kun ei ole moneen kuukauteen tullut koettua.

Ja tuliaisiakin vietiin: Suomea hehkuttava kirja in Nederlands, Vodka-konvehteja, salmiakkia ja glögiä. Ja kiiteltiin vuolaasti ennen kuin ahnaasti siirryttiin pöytään.

Pöytään oli sekä isäntä että emäntä pistäny parastaan. Tarjolla oli alkupalaksi parsakaalikeittoa a la talon emäntä ja pääruaaksi nautittiin perinteistä jänispaistia. Kukaan ei ollut aiemmin sitä elukkaa maistanut, joten tunnelma oli eksoottisen odottava.

Seuraavat kuvat on brutaalisti ryöstetty Tanjalta:

"Hyvää on. Eiku."

Vemmelsääri kera peruna-porkkana-sipuli-muusin.

Ja olihan se hyvää! Oikeestikin. Pari tuntia olutkastikkeessa haudutettu jänönjalka oli aika lailla kanan tapaista lihaa, eli ei hullumpaa.

Jälkiruuaksi iskettiin kylmää riisipuuroa, eli jonkinlaista riisivanukasta pöytään. Sokerilla höystettiin ja juotiin paikallista olutta. Takkatuli räiskyi, joulukuusi kimmelsi nurkassa ja perheen koira veteli sikeitä nurkassa. Jokseenkin hyvä perjantai-ilta vieraiden ihmisten nurkissa.

Talon väki pakotettiin yhteiskuvaan. Myös vanhemmat lupasivat tulla Suomeen käymään.

Laiskanpulskeat ruokailun jälkeen olohuoneessa ottamassa lepiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti