tiistai 31. elokuuta 2010

Neederlands voor anderstaligen

En tiedä mitä otsikko tarkoittaa, mutta hollannin kielikurssin kirjan nimi on tollanen. Takana siis pari päivää tiukkaa hollannin opiskelua ja voin kertoa, että suhteellisen hankala kieli on, vaikka muutama lukiokurssi saksaa auttaakin jonkun verran.

Dag! Ik heeb Anssi en ik kom uit Finland. Nu woon ik in Antwerpen en ik kom naar school te voet. Ik spreek Fins, Engels och Zweeds. En natuurlijk Nederlands!

Siinä on taidonnäyte muutamassa päivässä opitusta. Tässä vaiheessa haluan myös kehaista itseäni ja suomalaisia kollegoitani, että aika hyvin meillä pyyhkii ton kielen kanssa verrattuna muun muassa eteläisen Euroopan suunnalta tuleviin opiskelutovereihimme...

Koulu on komia, kuten tässä muutamasta kuvasta ei kovin hyvin näy. Lisään parempia kuvia jossain vaiheessa myöhemmin.


Kielikurssin lisäksi suoritan Belgian kulttuuri ja historia -kurssia, johon kuuluu vieraileminen eri mestoissa Belgiassa. Tänään käytiin tutustumassa timanttimuseossa sekä Antwerpenin kuuluisalla timanttialueella, jossa kauppa käy kuin Nurmijärven markkinoilla.

Alue oli pullollaan toinen toistaan kalliimpia timanttikauppoja. Kadut olivat täynnä pukuihin sonnustautuneita liikemiehiä, sekä kipapäisiä juutalaisia salkut kainalossaan. Varsinaisten kauppojen lisäksi alueella sijaitsee timanttihotelleja, joihin vain myyjillä ja ostajilla on pääsy hieromaan rauhassa timanttikauppojaan. Eräältä kadulta löytyi myös tietynlainen "pesula", jossa saa kiillottaa tomuttuneet timanttinsa. Tulee varmaan henkilökohtasesti olemaan käyttöä tällä reissulla.

Lähes kolmetuntisen timanttitietoiskun jälkeen jalat olivat puuduksissa ja puolet opastuksesta oli mennyt ohi. Koko kierroksen kuitenkin kruunasi opas - vanha rouvashenkilö timanttisormuksissaan muistutti hyvin paljon Pokka pitää -sarjan Hyacinth Bucketia kopsutellessaan korkokengissään ympäri katuja ja kertoessaan "sisäpiirijuttuja", joita oli kuullut timanttikauppias-naapuriltaan. Lady of the house speaking.

Eilen meidät jaettiin viiden-kuuden hengen porukoihin, joista jokaisen täytyi kiertää tietyt nähtävyydet Antwerpenissa, ja josta myöhemmin tehdään sitten porukalla 20 minuutin esitelmä.

Omalle kohdalleni arpaonni toi Rubens Walkin, jossa kierrettiin kuuluisan antwerpenilaistaidemaalarin Peter Paul Rubensin jalanjäljillä.

Seurueeseen kuului kolme espanjalaista, yksi italialainen ja yksi tsekkiläinen. Kielimuurit vaan kolisi, kun viiletettiin ympäri kaupunkia. Loppujen lopuksi itse Rubens jäi aika hämärän peittoon, kun kukaan ei jaksanut hepusta liiemmin kiinnostua. Pitänee tsekata Wikipediasta ennen esitelmää.

Ensimmäinen kohde korttelin päässä koulusta tuotti jo päänvaivaa

Espanjalaiset kummastelivat yhdessä
kohteessa belgialaisen suklaan valmistamista.

Tää on suklaata.

On se.


Yritettiin ottaa ryhmäkuva peilin kautta suklaakonditoriossa.
Kuvaan sattui kuitenkin myös suklaasammakko.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa oikke kivalta! Terveisiä Turkusta!

    VastaaPoista
  2. Arvostuskommentti tageille. Eli tunnisteille, et sä kuitenkaa tajunnu.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, tersot sinne kans takas! Kyllä täällä Lustokatua muistellaan. Eiku.

    Ja kiitos arvostuksesta. Oisin tajunnu ilman selittämistäki!%!%

    VastaaPoista
  4. Mä komppaan, et kivat tägit! On sit helppo jälkikäteen päästä lukee lempparitextei!!

    VastaaPoista